Voeding

Goede voeding verbetert het concentratievermogen en zorgt ervoor dat de geestelijke gezondheid zoveel mogelijk in balans is.

Het voedsel dat men eet, speelt een enorme rol bij het wel of niet halen van een doelstelling. Veel mensen zijn niet bewust met hun voeding bezig. Er wordt bij het zien van een gespierd, fit of slank persoon gedacht dat hij of zij de hele dag traint. Maar dat is niet het geval. Het is belangrijk dat training, voeding en rust op elkaar afgestemd zijn.

Als ik mensen vraag wat ze doen om hun doelstelling te behalen, komt in hun antwoord voeding meestal op de tweede plaats. Hier komt direct al het probleem naar boven. Trainen wordt vaak als belangrijker gezien dan voeding.

Tijdens de PT-sessies probeer ik dan ook de mensen ervan bewust te maken dat het voedsel dat ze binnenkrijgen een enorme rol speelt bij het veranderen van de lichaamssamenstelling en het bevorderen van kracht. Of iemand nu spiermassa wil opbouwen, of wil afvallen, iedereen doet er goed aan een gezond en gevarieerd eetpatroon aan te houden .