Training

“Het leven van een Spartaan stond nadrukkelijk in het teken van fysieke activiteiten. Zowel mannen als vrouwen moesten van kinds af aan hun gehele leven hun conditie behouden om hun land te dienen”

Terugkijkend naar de geschiedenis kunnen wij heel goed inzien waarom men het Spartaanse volk als gerespecteerde krijgers zag. We kunnen heel wat leren van de toewijding waarmee zij zich voorbereidden op hun taak. Waar we tegenwoordig minder van weten, is dat Sparta ook beroemd was om de kampioenen die de staat heeft voorgebracht. Vele Olympische Spelen zijn gewonnen door Spartaanse atleten die uitblonken in sporten als worstelen, verspringen, discus werpen, rennen en gymnastiek.

Tegenwoordig kunnen we de methode waarop de Spartanen zich voorbereidden het beste vergelijken met functioneel trainen.

Functioneel trainen is het best te omschrijven als een trainingsmethode die verschillende stijlen samenbrengt in één training. Denk hierbij aan explosiviteit, uithoudingsvermogen, coördinatie, balans en krachttraining. Functioneel trainen heeft als doel het nabootsen van bewegingen die je elke dag doet zoals duwen, trekken, buigen, strekken.

De trainingen spreken verschillende energiesystemen aan waardoor je elke training meer vetvrije massa en maximale vetverbranding creëert. Je zal er gespierder, slanker, en fitter uitzien. Bovendien zal je zelfvertrouwen en het bewustzijn van het eigen lichaam groeien.

De trainingen zijn uitdagend, afwisselend, resultaatgericht en voor iedereen haalbaar.

 

Wat zijn de voordelen van functioneel trainen?

Het verhoogt je Algehele fitheid
(Verbeteren van Coördinatie, Lenigheid, Uithoudingsvermogen, Snelheid en Kracht)

Je spiermassa groeit en het vetpercentage neemt af

Je ontwikkelt een goede spierfunctionaliteit

Verbeterde samenwerking tussen het zenuwstelsel en het spierstelsel (core)

Een verbeterde houding en lichaamssamenstelling